- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: مطالب آموزشی
- بازدید: 1663
بچینگ چیست
کارخانه های تولید کننده محصولات در برخی موارد نیازمند ترکیب مواد اولیه مختلف با نسبت های وزنی تعریف شده در فرمول می باشند. از این دست کارخانه ها می توان به کارخانه های زیر اشاره کرد:
- رنگ سازی
- تولید خوراک دام و طیور
- تولید شوینده های بهداشتی
- تولید بتن
- و..
مواد اولیه در مخازنی ذخیره می شوند و سیستم بچینگ وظیفه بارگیری بر اساس فرمول مورد نظر را بر عهده دارد.
مراحل بعد از بچینگ شامل میکس مواد می باشد و بعد از آن بر اساس نوع محصول می تواند مراحلی اضافه شود.
اتوماسیون بچینگ:
اتوماسیون پروسه های بچینگ میتواند عملیات را تسهیل کرده و کارایی و بازدهی را بهبود بخشد. سیستمهای کنترل بچینگ ساخت شرکت فنی مهندسی صنعتگران ارتعاش پردازش طراحی بر مبنای نیازهای کارفرما می باشد که با توجه به بروزترین روشها و با بالاترین دقت قابل استحصال کنترل بچینگ را انجام می دهد.
این سیستم ها با استفاده از کنترل بردهای قابل برنامه ریزی PLC های ساخت این شرکت و بر مبنای کامپیوترهای صنعتی ساخته می شود. نرم افزار این سیستم تولید شرکت صنعتگران ارتعاش پردازش می باشد و حاصل بیش از 20 سال تجربه در صنایع مختلف صنعتی می باشد.
شرکت صنعتگران ارتعاش پردازش با سالها تجربه در ساخت تجهیزات اتوماسیون در کارخانجات مختلفريال کیفیت و کارایی سخت افزار و نرم افزار خود را تضمین می کند و آسودگی خاطر را برای کارفرما به ارمغان خواهد آورد.
دقت توزین در سیستم های بچینگ یکی از ارکان این سیستم می باشد. برای مثال با یک محاسبه ساده می توان هزینه های بالای حاصل از یک کیلو خطا در یک ماده در هر بچ دو تنی را برای یک ماه محاسبه کرد.
بچینگ:
سیستمهای اتوماسیون کنترل بچینگ صنعتگران ارتعاش پردازش با دقت بالایی که در بچ گیری دارد بالاترین کیفیت ممکن را در محصول برای کارخانه شما امکان پذیر خواهد کرد. این شرکت در زمینه سیستمهای سفارشی برای افزایش کارایی، سازگاری با سایر تجهیزات موجود در کارخانه، حذف خطای بارگیری و به تبع آن حذف هزینه های بالای خطای بارگیری، ترکیب مواد خشک و مایع مانند روغن و دارو و آب،و فراهم کردن مجموعه اطلاعات تولید و گزارش دهی، تخصص داریم.
رابط اپراتور اصلی سیستم اتوماسیون کنترل batching سیستمهای شرکت صنعتگران ارتعاش پردازش ، یک کامپیوتر رومیزی با سیستم عامل ویندوزاست که در حال اجرای برنامه طراحیشده batching و همچنین یک برنامه پایگاهداده سفارشی است.
این نرم افزار دارای قابلیت کنترل بچینگ به صورت اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی می باشد و در کنار آن انواع مختلف گزارش ها را بر اساس نام مواد یا شماره سیلو و تعداد بچ در بازه های زمانی مختلف برای اپراتور فراهم خواهد آورد.
در صورت وجود کاربران متنوع می توان کاربرانی با حوزه دسترسی متفاوت برای سیستم تعریف کرد.
از عمده مزایای این سیستم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت طراحی بر اساس نیاز کارفرما
- قابلیت بارگیری از چند سیستم توزین به صورت همزمان برای افزایش دقت و افزایش سرعت بارگیری
- دقت توزین بسیار بالا( توزین با کنترلرهای وزن EP100X و یا EP200X انجام می شود.)
- دارای باس ارتباطی مدباس
- به روز رسانی ساده
- امکان افزایش تعداد سیلوها در آینده (با توجه به طراحی زیر ساخت قوی این سیستم)
- ارائه گزارشات متنوع
- و.....
محصولات این شرکت در زمینه بچینگ به شرح زیر می باشند
کنترل بچینگ مبتنی بر IPC
محصولات این شرکت در زمینه بچینگ به شرح زیر می باشند:
- کنترل بچینگ EP400B
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: مطالب آموزشی
- بازدید: 2200
مقدمهای بر RS485
RS232، RS422، RS423 و RS485 روشهای ارتباطی سریال برای کامپیوترها و دستگاهها هستند. RS232 بدون شک بهترین رابط شناختهشده است، زیرا این رابط سریال تقریبا در تمام کامپیوترهای موجود در دسترس اجرا میشود. اما برخی از رابطهای دیگر قطعا جالب هستند چون میتوانند در موقعیتهایی استفاده شوند که RS232 مناسب نیست. ما در اینجا بر روی رابط RS485 تمرکز خواهیم کرد.
RS232 یک رابط برای اتصال دو دستگاه که دارای پورت های RS232 با حداکثر سرعت ۲۰ کیلوبیت بر ثانیه با طول کابل حداکثر طول ۵۰ فوت است. این کار در روزهای گذشته کافی بود که در آن تقریبا همه تجهیزات کامپیوتری با استفاده از مودم وصل میشدند، اما به زودی پس از اینکه افراد شروع به جستجوی واسطهای برای یک یا چند مورد زیر کردند:
چندین تجهیز را در یک ساختار شبکه متصل کنید
توانایی برقراری ارتباط در فواصل طولانیتر
توانایی برقراری ارتباط با نرخهای ارتباط سریعتر
RS485، استاندارد ارتباطی در سری استاندارد تعریفشده توسط EIA است، چون در همه موردهای فوق خوب عمل میکند. به همین دلیل است که RS485 در حال حاضر یک رابط ارتباطی گسترده در کاربرد دادهها و کاربردهای کنترل است که در آن چندین گره با هم ارتباط برقرار میکنند.
سیگنالهای تفاضلی با RS485:
فواصل طولانیتر و نرخهای بالاتر
یکی از مشکلات اصلی با سیگنال RS232، عدم ایمنی در برابر نویز در خطوط سیگنال است. فرستنده و گیرنده ولتاژهای مربوط به خطوط اتصال و داده را با یک خط صفر مشترک مقایسه میکنند. نوسانات در سطح زمین میتواند اثرات خطرناکی داشته باشد. بنابراین سطح ولتاژ در واسط RS232 در ولتاژ بالاتر از ۳ ولت تنظیم شدهاست. نویز به راحتی بلند میشود و حداکثر سرعت و سرعت ارتباطی را محدود میکند. با RS485 بر عکس، چنین چیزی به عنوان مرجع سیگنال صفر نیست. نوسانات ولتاژ متعدد در سطح زمین فرستنده و گیرنده هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. سیگنالهای RS485 شناور هستند و هر سیگنال بر روی یک خط Sig + و یک خط -Sig منتقل میشود. گیرنده RS485 تفاوت ولتاژ بین دو خط را به جای سطح ولتاژ مطلق روی یک خط سیگنال مقایسه میکند. چنانچه سیم های مثبت و منفی را بهم بتابانیم، این کار مانع از وجود حلقههای زمینی میشود که یک منبع مشترک از مشکلات ارتباطی است و باعث نتیجه بهتری در انتقال خواهد شد.
در تصویر بالا، نویز توسط میدان مغناطیسی محیط ایجاد میشود. تصویر، خطوط میدان مغناطیسی و جریان نویز موجود در خطوط داده RS485 را نشان میدهد که درنتیجه میدان مغناطیسی است. در کابل مستقیم، همه جریان نویز در جهت یکسان جریان دارد و عملا یک جریان چرخشی درست مانند یک ترانسفورماتور معمولی ایجاد میکند. هنگامی که کابل تابیده میشود، میبینیم که در برخی از قسمتهای سیگنال، جهت جریان نویز، مخالف جریان در بخشهای دیگر کابل است. به همین دلیل، جریان نویز خود در حلقه های پشت سر هم خود را خنثی می کند. Shielding - که روشی مشترک برای جلوگیری از نویز در خطوط RS232 - میکوشد تا میدانهای مغناطیسی متخاصم را از خطوط سیگنال دور نگه دارد. هر چند جفت Twisted در ارتباطات RS485 مصونیت ایجاد میکنند که راه بسیار بهتری برای مبارزه با نویز است. میدان مغناطیسی اجازه عبور میدهد، اما هیچ ضرری ندارد. اگر ایمنی بالا در برابر نویزمورد نیاز باشد، اغلب ترکیبی از تاباندن و حفاظت مورد استفاده قرار میگیرد، به عنوان مثال (shielded twisted pair) STP، جفت پیچ خورده حفاظ دار و(foiled twisted pair) FTP، کابلهای فویل دار بهم تابیده مواردی هستند که برای ایمنی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.. سیگنالهای تفاضلی و تاباندن سیم ها به RS485 اجازه میدهد که فواصل ارتباطی طولانیتر را نسبت به فواصل ارتباطی که با RS232 قابلدستیابی هستند، ارتباط دهند. با استفاده از RS485 می توان فواصل ارتباطی را تا ۱۲۰۰ متر افزایش داد.
هم چنین خطوط سیگنال تفاضلی میتوانند نسبت به اتصالات غیر دیفرانسیل نرخ بیت بالاتری داشته باشند. بنابراین RS485 میتواند بر محدودیت سرعت RS232 غلبه کند. در حال حاضر درایور RS485 ساخته شده است که میتواند به نرخ بیت ۳۵ mbps دست یابد.
مقایسه RS232، RS422 و RS423:
اطلاعات این جدول به ما چه میگویند؟ اول از همه ما میبینیم که سرعت واسطهای تفاضلی RS422 و RS485 نسبت به نسخههای تک انتها RS232 و RS423 برتری دارد. همچنین مشاهده میکنیم که یک نرخ چرخش حداکثری برای هر دو RS232 و RS423 وجود دارد. این کار برای جلوگیری از انعکاس سیگنالها انجام شدهاست. سرعت چرخش حداکثر سرعت ارتباطی در خط را محدود میکند. برای هر دو رابط دیگر - RS422 و RS485 – slew rate نامحدود است. برای جلوگیری از انعکاس بیشتر در مورد کابلهای طولانیتر لازم است که از مقاومت های پایانی مناسب استفاده کنید.
ما همچنین میبینیم که حداکثر سطوح ولتاژ مجاز برای تمام واسطها در دامنه مشابهی قرار دارند، اما سطح سیگنال برای رابطهای سریعتر پایین است. به دلیل این RS485 و پورت های مشابه میتوانند در شرایطی با تغییرات سطح ولتاژزمین در حد چندین ولت استفاده شوند، که در آن نرخ بیت بالا ممکن است چون گذار بین ۰ منطقی و منطقی ۱ تنها چند صد millivolts است.
جالب این است که RS232 تنها رابطی است که قادر به برقراری ارتباط دوطرفه کامل است. RS232 دارای یک خط ارتباطی جداگانه برای انتقال و دریافت آن - با یک پروتکل نوشته شده - اجازه میدهد تا نرخ داده موثر بیشتری نسبت به دیگر واسطها به دست آید. درخواست و تایید دادههای مورد نیاز در اغلب پروتکلها، پهنای باند را بر روی کانال دادهای اولیه RS232 مصرف نمیکند.
توپولوژی سخت افزاری RS485:
توپولوژی شبکه احتمالا دلیل این است که چرا RS485 اکنون مورد توجه چهار رابط مذکور در کاربرد داده و کاربردهای کنترل است. RS485 تنها واسطهای است که قادر به شبکهها و گیرندههای چندگانه میان شبکهای در همان شبکه است. هنگام استفاده از گیرندههای RS485 با مقاومت ورودی 12K اهم، مکان اتصال ۳۲ دستگاه به شبکه وجود دارد. در حال حاضر، تجهیزات مجهز به پورت RS485 با مقاومت ورودی بالااجازه میدهد این عدد تا ۲۵۶ افزایش یابد. تکرارکنندهها همچنین در دسترس هستند که امکان افزایش تعداد گرهها در چندین هزار کیلومتر را فراهم میکنند. و آن با یک رابط که به سختافزار شبکه هوشمند نیاز ندارد: پیادهسازی طرف نرمافزار خیلی سختتر ازRS232 نیست. به همین دلیل است که RS485 در رایانهها، PLC ها، کنترلکنندههای خرد و حسگرهای هوشمند در کاربردهای علمی و فنی محبوب است.
در تصویر بالا، توپولوژی شبکه عمومی RS485 نشانداده شدهاست. گرههای N در یک شبکه چند نقطه متصل شدهاند. برای سرعتهای بالاتر و خطوط طولانیتر، مقاومتهای پایانی در هر دو طرف خط برای حذف بازتابها ضروری هستند. از مقاومتهای ۱۰۰ اهم در هر دو طرف استفاده کنید. شبکه RS485 باید به صورت یک خط با اتصالات جانبی به صورت سخت افزاری بسته شود، و هیچگاه آنرا به صورت ستاره طراحی نکنید. اگر چه طول کابل کلی ممکن است کوتاهتر در پیکربندی ستارهها باشد، ولی در شبکه ستاره امکان بستن سیگنال در انتهای کابل میسر نیست و کیفیت سیگنال ممکن است به طور قابلتوجهی کاهش یابد.
قابلیت عملکرد RS485:
و اکنون مهمترین سوال این است که RS485 در عمل چگونه عمل میکند؟ به طور پیشفرض، همه فرستنده ها در باس RS485 در حالت سهگانه با امپدانس بالا هستند. در اکثر پروتکلهای سطح بالاتر، یکی از گرهها به عنوان یک سرور تعریف میشود که پرس و جوها و یا فرمانها را بر روی باس RS485 ارسال میکند. همه گرههای دیگر این دادهها را دریافت میکنند. بسته به اطلاعات موجود در دادههای ارسال، صفر یا بیشتر در خط به کارفرما واکنش نشان میدهند. در این وضعیت پهنای باند را می توان برای تقریبا ۱۰۰ % استفاده کرد. کاربردهای دیگری از شبکههای RS485 وجود دارد که در آن هر گره میتواند یک جلسه داده را روی خودش راهاندازی کند. این قابلمقایسه با عملکرد شبکههای اترنت میباشد. از آنجا که یک شانس اندازهگیری دادهها با این اجرا وجود دارد، تیوری به ما میگوید که در این مورد تنها ۳۷ % از پهنای باند به طور موثر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. با چنین پیادهسازی یک شبکه RS485 ضروری است که تشخیص خطا در پروتکل سطح بالاتر برای شناسایی خرابی داده و ارسال مجدد اطلاعات در یک زمان بعدی وجود داشته باشد.
RS485 به عنوان لایه الکتریکی برای بسیاری از استانداردهای شناختهشده رابط، از جمله Profibus و Modbus استفاده میشود. بنابراین RS485 برای چندین سال در آینده مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
در بسیاری از محصولات شرکت فنی مهندسی صنعتگران ارتعاش پردازش پورت RS485 موجود می باشد و با پروتکل های مدباس RTU قابلیت برقراری ارتباط دارند.
سایر محصولات:
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: مطالب آموزشی
- بازدید: 1904
حلقه جریان 4-20mA استاندارد برای انتقال سیگنال و کنترل الکترونیکی در سیستم های کنترل از سال 1950 استفاده می شود. در حلقه جریان، سیگنال کنونی از یک منبع تغذیه DC، از طریق فرستنده عبور می کند، به کنترل کننده و سپس به منبع تغذیه در یک مدار سری، کشیده می شود. مزیت این است که مقدار فعلی در فاصله های طولانی تضعیف نمی شود، بنابراین سیگنال در کل اجزای حلقه ثابت می ماند. بعبارتی، دقت سیگنال بر اثر کاهش ولتاژ سیم کشی تحت تاثیر قرار نمیگیرد. این در حالی است که سیگنال های ولتاژ فرستاده شده در یک فاصله طولانی تحت تاثیر افت ولتاژ کابل قرار می گیرند و طول کابل بسیار بر این خطا موثر خواهد بود.
استفاده از 4 میلی آمپر به عنوان "صفر زنده" موجب افزایش نسبت سیگنال به نویز در سطوح پایین می شود. این Live Zero همچنین یک خطای حلقه را بیشتر آشکار می کند. یک حلقه جریان غیرفعال با باز دارای مقدار جریان صفر می باشد که خارج از محدوده سیگنال معتبر 4 تا 20 میلی آمپر است.
کنترلر های وزن مدل های مختلف ساخت شرکت فنی مهندسی صنعتگران ارتعاش پردازش در مد های کاری مختلف دارای قابلیت خروجی 4-20mA می باشند که بر اساس کاربرد اطلاعات مختلفی را ارسال می کنند.
برای مثال در مدل EP400S که کنترلر نوارنقاله می باشد می توان برای کنترل اینورتر که سرعت نوارنقاله را کنترل می کند ار این سیگنال بهره برد.
- توضیحات
- بازدید: 1710
RFID چیست؟
سامانه بازشناسی با امواج رادیویی (RFID) یا Radio Frequency Identification برای تشخیص و ردیابی خودکار برچسب هایی (تگ ها) که به اشیا مختلف چسبانده می شوند از میدان های مغناطیسی استفاده می کند.
این برچسب ها حاوی اطلاعاتی هستند که به صورت الکترونیکی ذخیره شده اند. برچسب های منفعل، انرژی لازم را از امواج رادیویی که توسط بازخوان (Reader) RFID منتشر می شوند به دست می آورند در حالی که برچسب های فعال، خودشان یک منبع تغذیه محلی ( مثلا یک باتری) دارند و می توانند صد ها متر دورتر از بازخوان RFID نیز عمل کنند. بر خلاف یک بارکد، برچسب نیازی ندارد در معرض دید مستقیم باز خوان قرار بگیرد، پس می توان آن را در داخل جسم ردیابی شده، جاسازی کرد. RFID یکی از روش های تشخیص و دریافت داده ها به صورت خودکار (AIDC) است.
برچسب های RFID در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال، می توان یک برچسب RFID را به یک خودرو در حال ساخت متصل کرد تا بتوان مراحل پیشرفت ساخت آن را در خط تولید ردیابی کرد. دارو های با برچسب RFID را می توان در انبار های مختلف ردیابی کرد و استفاده از میکروچیپ های RFID در داخل بدن دام ها و حیوانات خانگی، میتواند در پیدا کردن آن ها به ما کمک کند.
با توجه به این که برچسب های RFID را می توان پول نقد، پوشاک و سایر اموال متصل کرد و یا آن ها در داخل بدن حیوانات و انسان ها جاسازی کرد، احتمال خوانده شدن اطلاعات شخصی بدون رضایت شخص، باعث افزایش نگرانی های جدی در زمینه حریم خصوصی شده است. این نگرانی ها باعث شده تا استاندارد های مشخصی برای رفع مسائل امنیتی و حریم خصوصی ایجاد شوند. استاندارد های ISO/IEC 18000 و ISO/IEC 29167 از روش های رمزنگاری روی چیپ به منظور غیرقابل ردیابی بودن، اصالت سنجی برچسب و بازخوان و رعایت حریم شخصی در جریان انتقال اطلاعات استفاده می کنند. استاندارد ISO/IEC 20248 ساختار امضای دیجیتالی را برای بارکد ها و RFID ها تعریف کرده که موجب تایید اعتبار داده، منبع داده و روش بازخوانی می شود. این کار در استاندارد ISO/IEC JTC 1/SC 31 و در زیرگروه روش های تشخیص و دریافت خودکار داده ها انجام گرفته است. از برچسب ها می توان در فروشگاه ها نیز به منظور تسریع حساب کردن اجناس و همچنین جلوگیری از سرقت توسط مشتریان یا کارمندان استفاده کرد.
در سال 2014، بازار RFID جهانی ارزشی معادل 89/8 میلیارد دلار داشت که نسبت به 77/7 میلیارد دلار در سال 2013 و 96/6 میلیارد دلار در سال 2012 افزایش یافته بود. این ارقام شامل برچسب ها، بازخوان ها و نرم افزار ها و خدمات ارائه شده برای کارت های RFID، لیبل ها و اشکال دیگر این تکنولوژی است. انتظار می رود تا ارزش این بازار تا سال 2026 به 68/18 میلیارد دلار برسد.
تاریخچه RFID :
به این علت که فن آوری RFID اخیرا گسترش و رواج قابل ملاحظه ای یافته است،بسیاری از افراد تصور می کنند که این تکنولوژی جدید و نوست در حالی که RFID از حدود سال 1970 وجود داشته است اما به دلیل قیمت بالا این وسیله تا سالهای اخیر در مصارف تجاری کاربرد زیادی نداشته است. طبق بررسی های انجام شده مفهوم RFID از زمان جنگ جهانی دوم با کشف فن آوری تقریبا مشابهی به نام IFF که معرف Identify Friend or Foe می باشد مطرح گردیده است. IFF روشی برای تشخیص هواپیماهای جنگی دوست یا دشمن بود که توسط انگلیسیها کشف و استفاده شد. IFF مکانیزمی شبیه به RFID دارد. یک تکنولوژی مشابه دیگر در سال 1945 توسط "Leon Theremin " کشف شد که یک وسیله جاسوسی بود و اطلاعات صوتی را با استفاده از امواج رادیویی انتقال می داد. اولین بار فناوری RFID به شکل امروزی آن توسط "MarioCardullo" کشف شد اما تا سال 1970 به علت گرانی استفاده تجاری نداشت.
تجهیزات مورد نیاز
بطور کلی فناوری RFID از تجهیزات ذیل جهت خود استفاده میکند:
- تگ یا شناسه
- تگخوان
- آنتن
- نرمافزار مدیریت اطلاعات
تگ یا شناسه RFID
همانطور که گفته شد تگها وسیله شناسایی متصل شده به کالا، شئ، فردی هستند که ما میخواهیم آنرا رد یابی کنیم. اما اینکه هر یک از کالاها دارای اشکال و ظواهر گوناگون و نیز دارای محیطهای فیزیکی گوناگونی است، این ضرورت را ایجاب میکند تا شناسه تگها را با توجه به ویژگیهای فیزیکی (ظاهریشان) دستهبندی کنیم.
بطور کلی بعضی از ویژگیهای ظاهری تگها بصورت زیر میباشد:
- تگهایی که دارای کفه پلاستیکی از جنس PVC میباشند و معمولاً در وسط آنها یک سوراخ دیده میشود که بسیار با دوام بوده و میتوان از آنها بارها و بارها استفاده کرد.
- تگهایی که شبیه کارتهای اعتباری هستند ومعمولاً به آنها کارتهای هوشمند بدون تماس (Contactless Smart Cards) گفته میشود.
- تگهایی که بصورت لایههای کاغذی بر روی شناسه ساخته میشوند که به آنها شناسههای هوشمند (Smart Labels) گفته میشود.
- تگهایی که در محیطهای قابل فرسایش (مثلاً آب یا مایع) به خوبی کار میکنند. اینگونه Tagها در کپسولهای شیشهای قرار دارند.
- تگهای کوچکی که در داخل اشیاء عمومی مثل لباس، ساعت، دستبند و… کارگذاشته میشود. اغلب ممکن است به شکل یک کلیه یا دسته کلید بهنظر برسند.
در صورتیکه بخواهیم تگها را با در نظر گرفتن منبع انرژی تامین کنندهشان دسته بندی کنیم به ۴ دسته اصلی تقسیم بندی میشوند:
- تگهای غیر فعال Passive Tags : که انرژی و برق مورد نیاز خود را از تگخوان بوسیله یکسری از روشهای تراگسیل بدست میآورند.
- تگهای فعال Active Tags : که انرژی مورد نیازشان توسط یک باتری داخلی تامین میکنند و جهت برقراری ارتباط دارای یک پردازنده، یک حافظه و حسگر میباشند.
- تگهای نیمه غیرفعال Semi-Passive Tags : که علاوه بر استفاده از باتری داخلی، میتوانند از انرژی منتقل شده توسط تگخوان نیزبهرهمند شوند.
- تگهای دوطرفه Two-Way Tags : که علاوه براستفاده از باتری داخلی، میتوانند بدون کمک گرفتن از تگخوان دیگر اقسام هم شکل خود را نیز شناسایی کرده و با آنها به گفتگو بپردازند.
تگخوان READER
قبلاً اشاره شد که تگخوانها وسایل الکترونیکی هستند که حضور تگها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.
سه دسته عمده تگخوانها بصورت زیر است:
- مدل ثابت Fixed Type
- مدل دستی Handheld Type
- مدل کارت PC Card Type
مزایای بهکارگیری RFID
هم کدخوان ها و هم تگها میتوانند دارای اندازه و شکل مختلفی باشند. با توجه به اندازه کوچک تگها و آزادی عمل جهت حرکت آنان، سازمانها و مؤسساتی که علاقهمند به استفاده از این فناوری میباشند از انعطاف بالائی در این رابطه برخوردار خواهند بود. برخی از مزایای بهکارگیری فناوری RFID عبارتاند از:
- تگها میتوانند مخفی باشند و یا در اکثر مواد جاسازی شوند.
- با توجه به این که تگها در ابعاد و اشکال مختلف ارائه میشوند، کاربران میتوانند با توجه به نیاز خود یکی از آنان را انتخاب نمایند.
- جهت خواند کد لازم نیست که تگ در معرض دید مستقیم کدخوان قرار بگیرد.
- با توجه به ماهیت تگها (عدم نیاز به تماس مستقیم)، استهلاک و فرسودگی وجود نخواهد داشت.
- امکان دستکاری کدهای سریال ذخیره شده در تگها وجود نخواهد داشت.
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: مطالب آموزشی
- بازدید: 1944
در اتوماسیون صنعتی جهت برقراری ارتباط بین دستگاه های مختلف که در بسیاری از موارد از کارخانه های سازنده مختلفی وارد سیستم می شوند، باید زبان مشترک و روش مشترکی برای برقراری این ارتباط وجود داشته باشد.
روش های مختلفی برای برقراری ارتباط استفاده می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارتباط آنالوگ 4-20mA
- ارتباط پورت سریال
- ارتباط پورت RS485
- ارتباط پورت Ethernet
حال با استفاده از هر کدام از پورتها می توان با استفاده از پروتکلی مشخص و استاندارد ارتباط برقرار کرد.
پروتکل های مختلفی در صنعت استفاده می شوند که از آن دست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- MODBUS
- CAN BUS
- PROFIBUS
- TCP
در این مقاله سعی بر این داریم که به صورت مختصر و کارآمد در خصوص پروتکل مدباس توضیح دهیم.
این پروتکل به دو صورت استفاده می شود:
-ASCII MODBURT
- RTU MODBUS
که روش دوم عمومیت بیشتری دارد. در زیر هر دو روش توضیح داده خواهد شد:
ASCII MODBUS:
در این پروتکل ارتباطی، یک Master و تعدادی Slave داریم که با دو رشته سیم بهم متصل شده اند. رشته تبادل شده بین Master و Slave و بالعکس رشته ای است با پیکره بندی زیر:
END |
LRC CHECK |
DATA |
FUNCTION |
ADDRESS |
START (:) |
2 CHAR (CRLF) |
2 CHAR |
n CHAR |
2 CHAR |
2 CHAR |
1 CHAR (:) |
START: کاراکتر شروع رشته است با کد اسکی 0x3A و همیشه ثابت است.
ADDRESS: همیشه دو کاراکتر است و در رشته های ارسالی از MASTER، آدرس SLAVE مورد نظر و در رشته های ارسالی از SLAVE، آدرس خود همان SLAVE می باشد.
FUNCTION: دو کاراکتر است و فرمان ارسالی بین MASTER و SLAVE را مشخص می کند.
DATA: بنابر نوع دستوری که در حال تبادل است، اطلاعات مورد نیاز همراه دستور از سوی MASTER و یا در پاسخ SLAVE، حاوی اطلاعات پاسخ فرمان می باشد.
LRC: دو کاراکتر است که بررسی درستی ارسال و دریافت را میسر می کند.
END: شامل دو کاراکتر CR LF است که انتهای رشته را مشخص می کند.
روش مقدار دهی به فیلدهای رشته پیام:
فرض کنید آدرس SlAVE مورد نظر 25 باشد. کد اسکی آن می شود 0x19 بنابراین باید کاراکتر 1 و کاراکتر 9 به ترتیب برای فیلد آدرس ارسال شود. بعبارتی کد های اسکی 0x31 و 0x39 به ترتیب برای کاراکترهای ADDRESS ارسال خواهند شد.
برای فیلدهای Function و Data هم به همین ترتیب باید عمل شود.
محاسبه LRC
برای محاسبه مقدار LRC مراحل زیر را باید طی کنید:
1- کلیه مقادیر عددکاراکتر ها (و نه کد اسکی آنها) غیر از کاراکتر استارت و دو کاراکتر انتهایی و دو کاراکتر LRC با هم جمع کنید.
2- نتیجه را از 255 کم کنید.
3- مقدار نتیجه را با یک جمع کنید.
4- کد اسکی کاراکترهای نتیجه را باید در LRC قرار داد.
مثال: رشته زیر را در نظر بگیرید:
END |
LRC[1] |
LRC[0] |
DATA1 |
DATA0 |
FUNCTION |
ADDRESS |
START |
|||||
LF |
CR |
3 |
D |
3 |
E |
F |
1 |
0 |
2 |
9 |
1 |
: |
0x0A |
0x0D |
0x33 |
0x44 |
0x33 |
0x45 |
0x46 |
0x31 |
0x30 |
0x32 |
0x39 |
0x31 |
0x3A |
1- 1+9+2+0+1+F+E+3=0x2D
2- 0xFF-0x2D=0xD2
3- 0xD2+1=0xD3
RTU MODBUS: